Joogaa, ostoshelvettejä ja karnevaalitunnelmaa.

 

Tänään on ollut hyvä päivä.

Aamu alkoi klo. 06.00 joogatunnilla.  Tästä päivästä lähtien käydään Unclen kanssa joka aamu joogaamassa. Joogatunti pidetään pienen kerrostalon katolla olevassa kopissa. Kun tunti alkoi, oli vielä hämärää, mutta tunnin edetessä heräsi meidän mielen ja vartaloiden lisäksi aurinko. Puoli kahdeksalta koppi oli jo täynnä aurinkoa, joka tulvi sisään auki olevista ovista. Kolmessa kuukaudessa meidän joogaopettaja aikoo tehdä meistä superjoogeja.

Aamun tunneista suurin osa on näin aluksi joogan filosofiaa, oikeiden ja terveiden elämäntapojen listaamista, luentoja oman itsensä löytämisestä, uskonnoista ja nykyihmisten henkisistä ja fyysisistä ongelmista. Harjoiteltiin Om-äänen rakennusta ja opittiin vajarasana, oikea tapa istua, ja suryanamaskara, aurinkotervehdys. Erilainen mitä suomessa joogatunneilla  olen oppinut. Vain parin suryanamaskara- toiston jälkeen olin jo ihan kuollut. Tulee jooga sekä fyysisesti että henkisesti tarpeeseen. Opettajan puhumat asiat rauhoittivat mieltä. Ne eivät olleet mitään ihmeellisiä asioita. Vain asioita, jotka on oikeastaan aika itsestään selviä: Mikä on oikeasti tärkeää, mikä ei ja miksi me oikeastaan elämme. Sellaisia juttuja.

 

Illalla mentiin perheen ja opettaja Smithamisin kanssa ostoksille. Hirveitä ostoskeskuksia, joiden  ovella oli metallinpaljastin ja laukut piti jättää narikkaan. Oli jännää olla suuressa kaupassa joka ei periaatteessa hirveästi poikkea niistä ostoshelveteistä mitä meillä Suomessa on, mutta poikkeaa kuitenkin. Kaikilla naisilla oli sarit, paljon rannekoruja ja erivärisiä bindhejä. Tuntui että jokainen nuori nainen oli raskaana. Kaikkialla oli suuria mainoksia. osta kolme kahden hinnalla, tarjous voimassa vai deepavalin ajan. Kaupat oli koristeltu välkkyvin valoin. Deepavalia juhlitaan 17-20. 10. Talot koristellaan välkkyvin valoin ja öljykynttilöin ja raketteja ja ilotulitteita räjäytellään kaikkialla. Vähän kuin meidän joulu ja uusivuosi yhdistettynä.

 

Ostoshelvettien jälkeen syötiin ja juotiin katukojujen antimia. Ginger sugarcanemehua, erilaisia pieniä rasvassa paistettuja, jotain kasvimössöä ja mausteita sisältäviä suolaisia herkkuja ja makeita marsipaanipalloja. Tuntuu kuin Intia olisi iso huvipuisto, eläintarha. Kaikkialla on värejä ja ääniä. Pieniä kojuja joissa myydään turhaa ja tarpeellista Hattaraa, pikaruokaa, eläimiä vapaana. Autojen sekamelksa. Aja törmäilyautoa, koe hurja rikshaelämys!  Ihmiset ovat pukeutuneet kuin olisivat menossa tuhannen ja yhden yön teemajuhliin, naamiaisiin. Silkkimekkoja ja sandaaleja, hassuja viiksiä ja kirkkaita kankaita. Karnevaalitunnelmaa.