Intialainen ruoka on juuri niin hyvaa kuin ajattelinkin sen oleven. Taalla ei tarvitse pelata (haaveilla..) laihtumisesta. Ruokailu on kome kertaa paivassa. Aamupalalla on yleensa jonkinlainen Dosa, taikinalatty jossa on perunaa. Dosaa dipataan tai sen paalle levitetaan erilaisia kastikkeita. Tana aamuna oli kookoschili-monjaa. Suu paloi ja nena alkoi vuotamaan mutta ah mika maku. Dosan lisaksi joku hedelma ja, tietysti, kuppi kaksi chaita. Chaita tarjoillaan muutenkin joka valissa. Kunnon kuumaa chaita, tummaateeta ja maitoa, inkivaarilla ja kanelilla maustettuna.

Lounas sisaltaa ,yllatys yllatys ,riisia ja erilaisia kastikkeita. Haarukkana toimii milloin pappadam, milloin naanleipa tai roti, uri...kastikkeita ja kasvispoperoja on yleensa paria eri vaihtoehtoa ja ajlkiruuaksi on kiisselia, lassia tai jugurttia. Lentokone oli ainut paikka missa reissun aikana olen kayttanyt haarukkaa ja veista intialaisen ruuan syomiseen. Muuten taytyy kayttaa sormia. Vaikka kuinka on opetettu etta sormin ei saa syoda, niin minkas teet.

Intialaiset osaavat syoda hirvean sulavasti ja siistin nakoisesti. Mina yleensa sotken koko kaden. Ensimmaisella kerralla kun soin sormin, tuntui etta kaikki tuijottaa. Nyt teen taman ihan vaarin, nauraako ne minulle??Ilmeisesti sormin syomisessa ei voi kuitenkaan tehda mitaan kuoleman vakavaa virhetta. Tarkeaa on etta syo vain oikealla kadella. Vasemmalla kadella kannatellaan lautasta (jos istutaan risti/istunnassa maassa) ja juodaan. Kasien tietysti pitaisi olla puhtaat ennen ruokailua mutta mita olen tarkkaillut intialaisia, ei se tunnu olevan kovin tarkeaa. Ruuan jalkeen kadet kylla pestaan. Currytahnaa on ikava housuihin alkaa pyyhkimaan.

Paivallinen tarjoillaan vasta kahdeksan jalkeen, kun ulkona on jo pilkkopimeaa. Paivallinen on myos paivan suurin ateria. Jotenkin kummasti aamulla on kuitenkin hirvea nalka. Huh, talla menolla tulen plussapallona takaisin. Luultavasti Mysoressa, missa varsinainen vapaaehtoistyoprojektini on, ruoka on vahan yksinkertaisempaa ja vaihtoehtoja ei ole niin monia.