Slight change of plans.

Kundapuraan menon sijasta otin junan Banglaloreen. Puhuttuani fsl'n tyontekijoiden kanssa minulle tuli hyvin epavarma olo. He kyselivat outoja kysymyksia, sanoivat etta en saa puhua tapahtumista kenellekkaan muille kuin heille yms. He palastyivat myos todella paljon kun sanoin etta olen puhunut evan ja walterin kanssa ja olen hyvin jarkyttynyt siita etta sen jalkeen mita he heilta kuulivat, he eivat ottaneet minuun yhteytta tai ylipaataan tehneet yhtaan mitaan. Sanoin etta en tunne voivani luottaa heihin enka uskalla nahda heita yksin. Otan junan banglaloreen missa tapaan fsl vapaaehtoisia ja menen yhdessa heidan kanssa puhumaan Fsl'n banglaloren toimistoon. Tama ei kuitenkaan kaynyt. On kuulemma rules and regislations ja olen allekirjoittanut jotain papereita ja minulla ei ole lupaa ja blaa blaa blaa. Sanoin etta menen banglaloreen piste.loin luurit. finished.

Junassa Banglaloreen fsl'n ainut euroopalainen tyontekija (siis sellaien joka saa palkaa, melkein kaikki vapaaehtosiethan on euroopasta) soitti minulle. Han yritti olla hirvean rauhallinen ja rakentava. Kysyi haluanko ottaa toisen projektin, he kuulemma jo loysivat minulle yhden. Sanoi etta voin miettia asioita ihan rauhassa, no broblem. Hankaan ei kuitenkaan osannut vastata miksi miksi he lahettavat lisaa vapaaehtoisia tuollaiseen paikkaan. kysyi kuitenkin etta mika minun mielipide sitten on, eiko maanantaina manashantiin pitaisi enaan lahettaa uusia vapaaehtoisia? EI! Ei siina ole mitaan jarkea. Manashanti kayttaa vapaaehtoisia kiillottaakseen julkisivuaan ja ansaitakseen lisaa rahaa. Manashanti kohtelee lapsia ja vapaaehtoisia kuin vankeja ja valehtelee vanhemmille, manipuloi kaikkia kouluun millaan lailla liittyvia ihmisia jne.

Junassa istuessa oli viela aika voimaton olo. Ainut mita tiesin oli etta naen parin tunnin paasta jotain ystavia, se on hyva,hyva, hyva. mitaan ent iennyt seuraavien viikkojen ohjelmasta.mita pitaisi tehda minne menna Lahettelin tekstiviesteja joogaopettajan kanssa. Manashanti oli ketonut opettajalle etta Melissa had so many male visitors and we couldn't stand it. "Is that true?" Hitto ne on ovelia. Ne keksii varmana kaikille eri tarinat. Tietaa mika ketakin jarkyttaa eniten ja miten saada ihmiset halveksimaan minua. Kerroin etta kuukauden aikana talossa kavi kaksi miespuolista vierasta. ensimmainen ekana viikonloppuna komen tyton kanssa ja siina ei ollut mitaan ongelmia Manashantille. Toinen vieras kolmannella viikolla myostyton kanssa. Viipyivat sen verran etta jattivat kamnsa loytaakseen hotellin. jos se on "so many male visitors" niin juu, varmaan heilla oli oikeus heittaa minut ulos. Selitin opettajalle etta kunnon riita syntyi siita etta olin puhunut Vinodin tilasta ja etta olisin halunnut menna opettajan ayuerveda klinikalle. Eika he myoskaan tykanneet kun kyselin liikaa.

7.11.2009 klo 16:08 Sender: Joogi

If that is the case please forgive me because it happenend because of me. Indirrectly I had guessed exactly the same reason because yesterday when my mother asked about Vinod U told he was disapointed, then Uncle came to know that u had complained. How mean they are! Now I don't know what to do about Vinod.

Sovittiin etta puhutaan myohemmin. Olisi niin mahtava jos Vinod otettaisiin koulusta pois. Se ei ole oieka paikka kenellekkaan. Jooopettajan ja hanen vanhempiensa regtio osoitti etta oikeasti jotkut perheenjasenista ovat kiinnostuneita lastensa oloista ja uskovat Manashanti valheisiin. Toivon etta jotkut vanhemmista ,kenelle onnistuin antamaan numeroni, soittaisivat. Viimeistaan sitten kun lehtijuttu julkaistaan suuri osa saa tietaa totuuden paskalaitoksesta. Silti. Joitain vanhempia ei valttamatta kiinnosta. Kehitysvammaiset lapsetovat heille taakka ja ehka laittamlla heidat "hyvaan" kouluun, pois silmista, heille tulee poarempi omatunto. Esimerkiksi sen pienne pojan vanhemmat jotka eivat ikina ole poikaa tavannet laitettuaan hanet kouluun.

Juna kulki nopeaan. Istuin luksusluokassa. Itavaltalainen nainen varasi minulle kalleimmat liput. Tarvitsin kuulemma vahan luksusta. Puhelin pirisi jatkuvasti kun huolestuneet suomalaiset soittivat. Sain yllattavan puhelun. Sekin tuli suomesta mutta soittaja puhui englantia. Angel, Gooalta kotoisin oleva suomalaisen naisen ja intialaisen miehen 27-vuotias tytar, joka on suomessa oppiakseen kielta, soitti. Sanoi etta hanelle oli tullut hasus olo ja han pelkasi etta minulle olisi tapahtunut jotain. Soitti varmistaakseen etta minulla on kaikki hyvin. Well. Not exactly. Selitin koko manashanti kuvion ja han oli jarkyttynyt. Sanoi etta voisin menna milloin vain Gooalle, olen tervetullut hanen perheensa kommuuniin ja heilla on meneillaan paljon eri projekteja jossa voisin auttaa, mm. katulasten kouluprojektissa. Minun ei kuulemma tarvitsisi opettaa jos en halua, voisin vain auttaa ja leikkia lasten kanssa, ruokkia, pesta, tehda taideprojekteja. unohtaa Manashantin ikavyydet hetkeksi...Sanoi juuri sita mita halusin kuulla.

Luulen etta lahden Goalle. En luota Fsl'n enka halua heilta enaan mitaan. He voivat esitella minulle uuden projektin mutta olen aika varma etta en sita ota. Pihtaan paatostani ensi viikonloppuun koska haluan osallistua get together tapahtumaan ja nahda kaikki vapaaehtoiset. Huomenna naen jonkun banglaloren fsl tyontekijan. Selviaa pitaako minun menna Kundapuraan tekemaan raportti vai voinko pysya Banglaloressa. Banglalore ei kuitenkaan  ole niin kaunis tai mukava paikka, vrsinkaan nyt kun ilma on kylma ja sateinen, etta taalla haluaisin hirvean pitkaan olla. Ihan vaan perjaatteesta en haluaisi Kundapuran menna. Jolalin hassulaa tavalla tuntuisi etta Fsl on voittanut ja saanut tahtonsa lapi.

Manashanti opetti paljon. Tuli nahtya minkalaista allottavaa toimintaa loytyy, miten raha maaraa ja ratkaise. Ja millaisia ihmista tulee kun raha nousee liikaa paahan. Opin paljon lapsista ja opetustyosta myos. Vaikka julkaistaisiin mita lehtijuttuja, uskon etta Manashanti management people tulee aina keksimaan keinot saada lapsia kouluunsa. Ovat aikas ovelia. toivon kuitenkin etta lehtijutun ja vammaisjarjestolle kirjoitetun raportin jalkeen yleinen mielipide koulusta huononee ja jotkut vanhemmat ottavat lapsensa takaisin kotiin tai siirtavat johonkin parempaan paikkaan. Enempaa tuskin voi tapahtua.

Nyt lopettelen netin kanssa. Yirtan selvita ruuhkan seasta hotellille ja nukun univelkoja pois. Sitten pohdin uudestaan asioita. Kaikille huolestuneille, alkaa enaan huolehtiko. Nyt kaikki on minulla hyvin vaikka lasten takia harmittaakin.  Seikkailuja sinne ja takaisin..Aika seikkailu.